22.12.08

Baba Vida

Objavljeno na Generalna | 09:40

 

    Ljudi moji, kad juce nisam pala na glavu i pukla k'o tikva, ima da zivim 150 godina bez praznika ja kad Vam kazem.

    Vec nekoliko dana sam u nekom %^&  raspolozenju, sto bi moja baka da je ziva rekla "Nit' zive zalim, nit' mrtve placem." Toliko sam ove godine problema, muka i bolova imala da vise nemam snage ni da tugujem. Jednostavno sam dosla do svejedno momenta i sad samo prezivljavam. Bez ikakvih emocija. I to traje danima. Cak ni blog nisam pisala... Eto. I to je trajalo do juce popodne, kad me je iz tog mrtvila probudio telefon. Zove rodjaka da dodje na kaficu. Ima nesto da mi prica. Dodji, reko ja, kao da cu nesto i da je cujem.

I za 5 minuta evo nje sa porodicom. 

"Sto si se tako smorila", pita ona mene. Ja onako blentavo kao "ma nista, boli me glava". E posle ove recenice je stvarno pocela da me boli glava. Zena, koja ima 25 godina, istupi sa neverovatnim resenjem za sve moje probleme. Baba Vida! Ne znate ko je Baba Vida? Pa vi onda, dragi moji, kao i ja, zivite u potpunom mraku. Nema zene kojoj Baba Vida nije pomogla. Odes lepo, naravno prvo zakazes, Baba Vida je poslovna zena jel te, i kad dodjes tamo sve muke prestaju kao rukom odnesene. Mozete li da zamislite mene kod Baba Vide? Ja sebe ne mogu. I ja kazem rodjaki "Ma vazi samo ti zakazi". Tog momenta ona uzima telefon i zove. Baba Vidu!

     "Hej, hej sta to radis?"

     "Pa zakazujem"

     "Cekaj bre jesi normalna?"

     "Zasto, pa ja sam vec par puta bila, zena sve zna"

   Ovde sam definitivno pukla za sva vremena. Pa ***** sve da ti *****, zar meni Baba Vida da kroji zivot. E vala nece makar mi jos 100 ovakvih godina bilo. 

      "Ma sta ti je sta se ljutis, pa to je normalno da odes do nje, pa svi idu... pa evo i nama je pomoglo, pa i mojoj sestri... bla bla bla...."

     Ja gledam njenog muza, koga sam inace godinama prihvatala kao  jako pametnog coveka, on klima glavom i kaze: "Stvarno pomaze"

     Sreca moja sto mi deca nisu bila kuci, pa je njihovoj deci bilo dosadno pa brzo odose svojoj  divnoj srecnoj kucici, okupanoj Baba Vidinom vodicom tako da sad niko ne moze nista da im zabiberi. Tako mi rekose. 

     Ja ostadoh u svojoj nesrecnoj kucici , gde mi malo malo pa neko zabiberi, zaljuti, zaprzi, zakiseli.... ostadoh da umrem tako nesrecna u svom neznanju da sam sutra mogla da se probudim srecna, zadovoljna i zasticena od svih biberenja . 

     A Vi, dragi moji, ako imate bilo kakav problem, javite se ... Sto pre da zakazemo kod Baba Vide. Sto pre zakazete pre cete i ocistiti kucu od raznoraznog bibera. Tako kaze moja rodjaka. 

     Ja njoj mozda i ne bih poverovala, ali kad i muz potvrdi, pa hajde da Vas cujem ko se usudjuje da ne veruje? I pazite sta pricate da vam neko ne Zabiberi.

  P.s. Ja se i sada pitam sta li je toliko vazno rodjaka juce htela da mi isprica?